הספר שנכתב על ידי הביוכימאי והתזונאי קולין קמבפל, ובנו תומאס מ. קמפבל בשנת 2005
בוחן את היחס בין צריכת מוצרים מהחי (בשר, ביצים וחלב) לבין מחלות כמו סרטן השד, הערמונית והמעי הגס, סוכרת, מחלת לב, השמנת יתר, דלדול העצם, מחלת החיסון העצמית, מחלת ניוון מוח, וניוון בעין (מקולה).
הספר מציג סקר המכונה "פרויקט סין" של שיעורי תמותה מ-12 מחלות סרטן שונות ב-2,400 מחוזות בסין (סה"כ 880 מיליון תושבים) שנערך במשותף על ידי האוניברסיטאות קורנל ואוקספורד והאקדמיה הסינית לרפואה מונעת, במהלך 20 שנה.
בהיותו המחקר התזונתי המקיף ביותר שנערך אי-פעם בעולם העניק לו העיתון "ניו יורק טיימס" את הכינוי ה"גראנד-פרי של האפידמיולוגיה".
החוקרים אינם מציגים את ממצאיו של מחקר יחיד שנערך בסין אלא מחקרים מדעיים קודמים רבים, מקיפים פחות, שנמצא בהם מתאם בין דיאטה שכוללת מוצרים מהחי, לבין מחלות. החוקרים מספקים רקע היסטורי ומראים עקביות בין הממצאים של מחקר סין לבין מחקרים שעברו ביקורת עמיתים שהעלו כי גם שומן מן החי וגם חלבון מן החי (כגון קזאין בחלב פרה) הם בעלי קשר חזק למחלות כמו לב, סרטן , וסוכרת סוג 2.
החוקרים גם בוחנים מחקרים קודמים שלא מצאו קשר ברור ביניהם.
החוקרים מזהירים את הקוראים שהממצאים יעוררו מחלוקת, הואיל והם מתנגשים עם האינטרסים של מוסדות ואנשים רבים מהקהילה הרפואית ומתעשיות הבשר והחלב.
הספר נותן שורה של המלצות שנועדו להקטין או למנוע של התפתחות של מחלו כרוניות. ההמלצה העיקרית היא לצמצם את הצריכה של מזונות מעולם החי, לאכול פחות מפעמיים בשבוע חלבון מהחי, ולא יותר ממאה גרם בכל פעם.
מומלץ עוד יותר, על פי המחברים, לעבור לתזונה טבעונית.
כמו כן יש המלצות לעבור לצריכת מזונות מלאים (מזונות על בסיס אורז וקמח מלא) ולהימנע ממלח, ממזונות מעובדים, מתוספות שומן ומפחמימות מעובדות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה