יום חמישי, 20 בינואר 2011

קצת טיפים לחיים בריאים - תזונה


  • שימרו על תפריט יומי בסיסי:
  • 3-4 ירקות
    2-3 פירות
    דגנים מלאים (לחם, פסטה, אורז)
    מנה חלבונית: בשר רזה, עוף, הודו, דג או קינואה או קטניות (שעועית, עדשים, אפונה)
    מעט מוצרי חלב עד 3% (יוגורט ביו, גבינה לבנה, קוטג')
    חופן אגוזים למיניהם (מלך, פקאן,לוז) ו-2 אגוזי ברזיל  (בגלל הסלניום)- לא קלויים
    10-15 שקדים - לא קלויים
    תוסף סידן, ויטמין D (אם חסר) וא
    ומגה 3,כף שמן זית
  • הגבילו את צריכת הנתרן.
  • להרבה מזונות קנויים כגון (לחם, גבינה, יוגורט)  מוסיפים מלח ולא מעט.
  • איכלו 5 פעמים ביום: 4 ארוחות עיקריות ו-2 ארוחות ביניים.בארוחות הביניים איכלו פרי והוסיפו לאחת מהן את השקדים.
    דפוס אכילה המספק אנרגיה מאוזנת לעיתוים קרובות לא מותיר עודפים לייצור שומן, מפחית את הכמיהה למתוק ומעודד את קצב שרפת האנרגיה
  • איכלו לאט, הפסיקו לאכול לפני שאתם מרגישים שהתמלאתם - תחושת השובע מגיע לאחר כ-20 דקות  ולעסו היטב
  • הקפידו על צריכת סיבים תזונתיים מדגנים מלאים למשל, ספיגת הפחמימות של הדגנים המלאים איטית יותר, מגדילה את תחושת השובע ו
  • שתו מים כ-12 כוסות ביום

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה