יום שלישי, 18 בינואר 2011

ולקראת ט"ו בשבט


הידעתם?

  • הפירות היבשים הינם מקור טוב לסידן, אשלגן, ברזל ומינרלים וויטמינים חיוניים רבים ומקור לסיבים תזונתיים.
  • תזונה עשירה בסיבים תזונתיים ובייחוד אלה המסיסים, תורמת לשמירה על תחושת השובע והסדרת פעילות מערכת העיכול, להפחתת רמת הכולסטרול והסוכר בדם, לחיזוק המערכת החיסונית לשמירה על בריאות הלב, לאיזון סוכרת, לתחושת שובע ממושכת ולהרזיה.
  • ריכוז הסוכר בפרי יבש גבוה הרבה יותר מזה שבפרי טרי, כך שהם מקור מזון עתיר אנרגיה ולפיכך גם עתיר קלוריות. הפירות היבשים הינם תחליף מצוין (וזול ותר) לחטיפי האנרגיה למיניהם.
  • בתהליך הייבוש הפירות מאבדים את  מרבית  ויטמין ה-C שהיה בהם.
  • מומלץ לקנות פירות יבשים אורגניים משום שלפירות יבשים המשווקים לצרכנים מוסיפים  גןפרית דו-חמצנית ל"תיקון" צבעו של הפרי, תוסף שאיננו מומלץ לסובלים מאלרגיות. הפירות יבשים האורגניים מיוצרים בלעדיו ולכן צבעם כהה יותר וטעמם דומה יותר לזה של הפרי הטרי. תוסף אחר שמוסיפים לפירות יבשים כגון צימוקים/חמוציות/אוכמניות הינו חומר זיגוג, למשל E905, תוצר של תעשיית הנפט. תוסף זה נקשר לסרטן הקיבה.
  • אין גידול אורגני של תמרים. לתמרים לא מוסיפים חומרים משמרים כך שלמעשה כל התאנים הן אורגניות.
  • ומי שסופר קלוריות:
    בתאנה 50 קלוריות
    במשמש 24
    בשזיף   36
    בתמר   28 
     

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה