
תרד הוא אחד המזונות הצמחיים העשירים ברכיבי מזון חיוניים.
בכוס תרד מבושל ומסונן מנוזלים (180גרם) יש:
רק כ-40 קלוריות
245 מ"ג סידן (כוס חלב זהה מספקת כ-180מ"ג סידן)
6 מ"ג ברזל - פי 3 מ-180 גרם חזה עוף
חומצה פולית - 263 מ"ג ' (63% מהכמות היומית המומלצת)
943 מק"ג ויטמין A (כל הכמות המומלצת ליום למבוגר)
כמויות גדולות במיוחד של נוגדי חמצון מסוג: בטה קרוטן, לוטאין וזיאקסנטין
סיבים תזונתיים - 15% מהכמות היומית
התרד גם מכיל כלורופיל וכלורופילן, שני חומרים פעילים טבעיים שיכולים לסייע לגוף להפחית את
ספיגת הרעלן אפלטוקסין - רעלן שנוצר במזון מעופש ומקולקל שניתן למצוא בבוטנים, בחיטה, בכל סוגי האגוזים ובתירס.
ברוקולי, פטרוזיליה, שעועית ירוקה, רוקט וכרישה עשירים גם הם ברכיבי הכלורופיל .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה