יום שבת, 14 במאי 2011

תמרים


התמר מכיל בתוכו תמהיל של רכיבים תזונתיים. הוא מורכב מסוכרים טבעיים המספקים אנרגיה זמינה לגוף ואחוז גבוה של חלבון משל מרבית הפירות (2.3%-5.6% ל-100 גרם). בנוסף הוא דל בשומן (פחות מחצי אחוז ל-100 גרם) ובעל אחוזים גבוהים של סיבים תזונתיים.
 הפרי מכיל שישה ויטמינים וכ-15 מינרלים, בהם מרכיב של פלואוריד, התורם לשמירה על בריאות השן. התמר עשיר בזרחן, סידן ומגנזיום, מינרלים החשובים למבנה התקין של העצם. כמו כן, הוא עשיר באבץ, הנחוץ לעור בריא, החלמה של פצעים וגדילה, אשלגן, המסייע לאיזון לחץ דם וחשוב לתפקוד תקין של התאים, מערכת העצבים והשרירים. 

התמר, פרי דל נתרן, הוא בין המזונות הטבעיים העשירים ביותר באשלגן ומסייע בהשלמת החוסרים ואיזון
משק הנוזלים ולחץ הדם בגוף.

תכולת הסיבים העשירה בתמר מסייעת לפעילות מערכת העיכול. הסיבים מביאים לתחושת שובע, פועלים להפחתת רמות הכולסטרול בדם ושיפור פעילות מערכת העיכול. דבר שעשוי לסייע במניעת מחלות הקשורות לתזונה המערבית - עצירות, דיברטיקולוזיס וסרטן המעי הגס.

בארץ גדלים תשעה זני תמרים המחולקים לשתי קטגוריות בהתאם לאופן שבו הם נצרכים, לשיעור המים בהם ולאנרגיה שהם מספקים: החיאני השחור והברהי הצהוב, המספקים כ-140 קלוריות ל-100 גרם. המג'הול, דקל נור, אמרי, דרי, חלאווי, חדראווי וזהידי, המספקים כ-270 קלוריות ל-100 ג'.

מחקר ישראלי שבוצע בטכניון בראשות פרופ' מיכאל אבירם מצא כי בפרי התמר נוגדי חמצון ייחודיים. על פי הממצאים, אכילה קבועה של תמרים סייעה בהפחתת שומנים (טריגליצרידים) וחמצונם, ללא עלייה במשקל או ברמות הסוכר. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה